IJs-1-Kunstenmakers.jpg

Uk&Puk

Bij kunstenmakers werken wij met de methode Uk & Puk.

Uk & Puk is een totaalprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven . De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Daarnaast  geeft Uk & Puk ook de eerste rekenprikkels.

Kunstenmakers heeft  bewust gekozen voor Uk & Puk omdat deze methode aansluit bij het kleinschalige karakter van kunstenmakers en veel werkt met kleine groepsactiviteiten . Daarnaast zorgt deze methode voor een vloeiende overgang naar de basisschool.

De methode Uk & Puk is ontwikkeld voor baby,s  (0 tot 1,5 jaar), dreumesen (1,5 tot 2,5 jaar) en peuters (2,5 tot 4 jaar). De activiteiten vormen een geïntegreerd geheel en bevatten aanwijzingen op maat voor elke leeftijdscategorie.

Taal leren is namelijk een sociaal proces dat kinderen pas onder de knie krijgen in interactie met elkaar. Die interactie is in een kleine groep makkelijker dan in een grote groep. Uk & Puk gebruikt dagelijkse routines (zoals samen eten of buiten spelen) als vertrekpunt voor speelse activiteiten. En dus worden dagelijkse routines omgebogen tot leersituaties.

Het VVE onderwijs speelt hierin een grote rol. Uw kind zal goed voorbereid en voorzien van alle basisvoorwaarden een vloeiende overgang kunnen maken naar de basisschool.

Wij bieden op een theatermanier het VVE programma Uk&Puk aan met toneel poppenkast / muziek e.d.  Zo leert uw kind goed Nederlands spreken voor het naar de basisschool gaat.

Kunstenmakers heeft een eigen leerling- volgsysteem ontwikkeld waarbij zowel de cognitieve als de creatieve aspecten van uw kind geregistreerd wordt en doorgegeven aan de basisschool.

Uk&Puk

Enkele voorbeelden

Taalontwikkeling

“Hallo, ik ben Puk. Hoe heet jij?” Puk is de vrolijk gekleurde handpop uit Puk & Ko en Uk & Puk. Samen met Puk beleeft uw kind de leukste avonturen. Huisjes bouwen, koekjes bakken, slingers maken… Zo lokt Puk reacties uit die gunstig zijn voor de taalontwikkeling van uw kind.

Thema’s

Knuffels, Hatsjoe!, Hoera, een baby!… De thema’s in Puk & Ko komen rechtstreeks uit het dagelijks leven van kinderen. Zo leren kinderen spelenderwijs. De nieuwe ontdekkingen die uw kind tijdens activiteiten doet, sluiten daardoor precies aan bij wat hij/zij al weet en kan.

ADRES

Kindercentrum Kunstenmakers
Hawaiiweg 18-22
1339 NW  ALMERE

Landelijk registratie nummer

Kdv:       183530020
Bso:        224218505

CONTACT

Telefoon: 036 535 60 09
E-mail: info@kunstenmakers.org

kaart.jpg