Uk en Puk

Bij kunstenmakers werken wij met de methode Uk & Puk.

Uk & Puk

Uk en Puk.pngUk & Puk is een totaalprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven . De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. Daarnaast  geeft Uk & Puk ook de eerste rekenprikkels.

Kunstenmakers heeft  bewust gekozen voor Uk & Puk omdat deze methode aansluit bij het kleinschalige karakter van kunstenmakers en veel werkt met kleine groepsactiviteiten . Daarnaast zorgt deze methode voor een vloeiende overgang naar de basisschool.

De methode Uk & Puk is ontwikkeld voor baby,s  (0 tot 1,5 jaar), dreumesen (1,5 tot 2,5 jaar) en peuters (2,5 tot 4 jaar). De activiteiten vormen een geïntegreerd geheel en bevatten aanwijzingen op maat voor elke leeftijdscategorie.

Taal leren is namelijk een sociaal proces dat kinderen pas onder de knie krijgen in interactie met elkaar. Die interactie is in een kleine groep makkelijker dan in een grote groep. Uk & Puk gebruikt dagelijkse routines (zoals samen eten of buiten spelen) als vertrekpunt voor speelse activiteiten. En dus worden dagelijkse routines omgebogen tot leersituaties.

Enkele voorbeelden.

Taalontwikkeling

“Hallo, ik ben Puk. Hoe heet jij?” Puk is de vrolijk gekleurde handpop uit Puk & Ko en Uk & Puk. Samen met Puk beleeft uw kind de leukste avonturen. Huisjes bouwen, koekjes bakken, slingers maken… Zo lokt Puk reacties uit die gunstig zijn voor de taalontwikkeling van uw kind.

Thema’s

Knuffels, Hatsjoe!, Hoera, een baby!… De thema’s in Puk & Ko komen rechtstreeks uit het dagelijks leven van kinderen. Zo leren kinderen spelenderwijs. De nieuwe ontdekkingen die uw kind tijdens activiteiten doet, sluiten daardoor precies aan bij wat hij/zij al weet en kan.

This is Sliced Diazo Plone Theme